Alocuțiunea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută în cadrul ceremoniei de decorare a doamnei Stela Popescu, a domnului Florin Piersic şi a membrilor trupei Cargo

17:00 | 15 martie 2016

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut marți, 15 martie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuțiune în cadrul ceremoniei de decorare a doamnei Stela Popescu, a domnului Florin Piersic şi a membrilor trupei Cargo.

Vă prezentăm în continuare textul alocuțiunii:

„Stimată doamnă Stela Popescu,
Stimate domnule Florin Piersic,
Stimaţi membri ai trupei Cargo,

Suntem aici pentru a vă recunoaște și onora talentul și cariera artistică, prin acordarea Ordinului Naţional „Steaua României” şi, respectiv, a Ordinului „Meritul Cultural”. Vă felicit și vă mulțumesc pentru contribuția dumneavoastră la prestigiul actului artistic și de cultură din România.

Doamnă Stela Popescu, sunteţi un reper inconfundabil al teatrului de comedie şi revistă românesc. Generaţii de iubitori ai genului v-au admirat pe scenele teatrelor, precum și în numeroase filme şi seriale de televiziune.

Domnule Florin Piersic, în ţară sau în străinătate, românii vă recunosc drept un simbol al vitalităţii artei scenice româneşti și un veritabil exemplu de longevitate și tenacitate. În film şi pe scenă aţi întruchipat modele umane şi aţi dat viaţă unor idealuri morale pentru generaţii întregi de români.

Stimaţi membri ai trupei Cargo, cântecele dumneavoastră v-au purtat spre recunoaştere naţională şi europeană, dar mai ales spre inimile multor mii de români. Parafrazând titlul uneia dintre piesele cele mai cunoscute, vă cer să nu lăsaţi să le fie dor de Cargo iubitorilor muzicii dumneavoastră!

În încheiere, urez tuturor celor cărora astăzi, în numele Statului Român, le-am înmânat însemnele preţuirii naţiunii, multă sănătate şi puterea de a sluji pe mai departe publicul care vă îndrăgeşte!

Vă mulțumesc!”