Mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu ocazia Zilei Forțelor Terestre Române

23 aprilie 2017

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis duminică, 23 aprilie a.c., un mesaj cu ocazia Zilei Forțelor Terestre Române.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Sărbătorim astăzi Ziua Forțelor Terestre, al căror ocrotitor spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință.

Acest moment festiv îmi oferă prilejul de a sublinia încă o dată importanța Forțelor Terestre, care alături de celelalte categorii de forțe, traversează un proces accelerat de instruire și modernizare.

Prin această amplă transformare, armata noastră dă consistență conceptului de apărare și securitate extinsă și devine un instrument adaptat și eficient, capabil să contracareze amenințările prezente și viitoare.

La Summitul NATO de la Varșovia de anul trecut au fost adoptate o serie de decizii care implică și Forțele Terestre din țara noastră, cărora le revin sarcini concrete și semnificative. Contextul actual, în care observăm o dinamică accentuată a riscurilor și amenințărilor la adresa securității europene, nu face decât să confirme oportunitatea acestor măsuri și necesitatea implementării lor.

Prin alocarea a 2% din PIB pentru Apărare, România a creat condițiile favorabile îndeplinirii obiectivelor noastre strategice privind capacitatea de luptă și intervenție a armatei în context aliat. Forțele Terestre beneficiază la rândul lor de aceste suplimentări bugetare, care vor avea un impact pozitiv asupra procesului de modernizare.

Adresez tuturor celor care fac parte din Forțele Terestre urări de sănătate, prosperitate, împliniri pe toate planurile și putere de muncă.

La mulți ani!”