Participarea Consilierului de Stat, doamna Ligia Deca, la conferința de lansare a Bucharest Science Festival 2015

24 septembrie 2015

Consilierul de Stat, doamna Ligia Deca, a participat joi, 24 septembrie a.c., la Muzeul Naţional Cotroceni, la conferința de lansare a Bucharest Science Festival 2015.

Bucharest Science Festival este un eveniment anual, organizat de către Asociația Secular - Umanistă din Romania (ASUR) împreună cu Centrul de cursuri pentru părinți Parentime. Festivalul va avea loc în perioada 25 septembrie - 4 octombrie, în mai multe locații din București şi va cuprinde expoziții, conferințe, dezbateri, experimente, demonstrații şi proiecții de documentare. 

Consilierul de Stat, doamna Ligia Deca, a subliniat faptul că Bucharest Science Festival 2015 se desfăşoară în spaţii publice, accesibile nu doar celor mici, ci şi părinţilor, reprezentând o dublă oportunitate. Astfel, prin mecanisme informale, se va reuşi o apropiere nu doar a copiilor, ci şi a părinţilor acestora, de ştiinţă şi de lumea cercetării, redând, celor din urmă, speranţa în oportunităţile viitoare ale copiilor lor.

Din această perspectivă, Bucharest Science Festival reprezintă un exemplu de bună practică, ce merită extins şi multiplicat, pentru a adresa nu doar nevoia copiilor bucureşteni de conectare la ştiinţă, ci şi a copiilor din mediul rural, unde oportunităţile de acest fel sunt foarte mici.

Administraţia Prezidenţială salută organizarea unui astfel de eveniment care apropie copiii de lumea cunoaşterii și îşi exprimă sprijinul pentru demersurile menite să aducă tinerii şi publicul larg alături de mediul ştiinţific.