„Internaționalizarea învățământului superior românesc: provocări și perspective” - a șasea consultare regională din cadrul proiectului „România Educată”

25 octombrie 2016

Marți, 25 octombrie a.c., a avut loc, la sediul Universității Româno-Americane din București, cea de-a șasea consultare regională privind viziunea și obiectivele de țară în domeniul educației și cercetării (2018-2030).

În contextul globalizării politice, sociale și economice, internaționalizarea universităților reprezintă o condiție esențială pentru dezvoltarea cercetării, creșterea calității educației, atragerea de talent și crearea de noi oportunități pentru învățământul superior românesc. Din această perspectivă, tema dezbaterii a fost „Internaționalizarea învățământului superior românesc: provocări și perspective”.

Demersul face parte din proiectul „România Educată”, desfășurat de Administrația Prezidențială, și a reunit reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior și ai organizațiilor non-guvernamentale, profesori și studenți. Agenda evenimentului este disponibilă aici.

Participanții au discutat despre dezvoltarea unei strategii naționale în domeniul internaționalizării învățământului superior, despre cum pot fi adaptate serviciile studențești pentru a avea universități deschise spre globalizare, despre rolul programelor de mobilitate europene și, bineînțeles, despre promovarea sistemului de învățământ superior în străinătate, concomitent cu eficientizarea procesului de admitere și recunoaștere a studiilor pentru candidații din afara granițelor.

Dezbaterea regională privind „Internaționalizarea învățământului superior românesc: provocări și perspective” a fost organizată de către Administrația Prezidențială, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice şi cu sprijinul Universității Româno-Americane din București.