„Evaluarea rezultatelor învățării în sistemul preuniversitar” - a patra consultare regională din cadrul proiectului „România Educată”

19 septembrie 2016

Marți, 20 septembrie a.c, începând cu ora 09:30, va avea loc, la Constanța, cea de-a patra consultare regională privind viziunea și obiectivele de țară în domeniul educației și cercetării (2018-2030), având ca temă „Evaluarea rezultatelor învățării în sistemul preuniversitar”.

Demersul face parte din proiectul „România Educată”, desfășurat de Administrația Prezidențială, și va reuni, preponderent din Regiunea de dezvoltare Sud-Est, reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, profesori, elevi, studenți, părinți și reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale. Agenda evenimentului este disponibilă aici.

„Săptămâna viitoare va avea loc o nouă dezbatere regională, care va aborda un subiect sensibil, dar crucial - evaluarea rezultatelor învățării în sistemul preuniversitar. Cifrele de la examenul de Bacalaureat arată aceeași realitate tristă: în fiecare an, o parte din generație rămâne, practic, pe drum. Iar înainte de Bacalaureat sunt numeroși elevi care nu obțin medii peste 5 la Evaluarea Națională”, a precizat Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în discursul susținut cu prilejul festivității de deschidere a anului școlar preuniversitar 2016-2017.

Dezbaterea regională privind „Evaluarea rezultatelor învățării în sistemul preuniversitar” este organizată de către Administrația Prezidențială, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice şi cu sprijinul Universităţii Ovidius din Constanța.