Primirea unei delegaţii parlamentare conduse de Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag-ul german, domnul Gunther Krichbaum

29 Octombrie 2015 | Germania

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit joi, 29 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, o delegaţie a Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul german (Bundestag), condusă de domnul Gunther Krichbaum, Președintele Comisiei.

Discuţiile s-au concentrat asupra temelor de actualitate de pe agenda europeană, între care problematica gestionării fluxurilor migratorii. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a reiterat necesitatea abordării şi gestionării acestei probleme pornindu-se de la cauzele de fond ale fenomenului şi pe baza solidarităţii.

În cadrul întrevederii s-a discutat, de asemenea, despre relaţiile speciale dintre România şi Germania, exprimându-se satisfacţia pentru nivelul excelent al acestora şi interesul pentru consolidarea, în continuare, a cooperării bilaterale la toate nivelurile, inclusiv pe linie parlamentară.