Primirea șefului Gărzii Naționale a Statelor Unite ale Americii, generalul Frank Grass

27 Noiembrie 2015 | Statele Unite ale Americii

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit astăzi, 27 noiembrie a.c., pe șeful Gărzii Naționale a Statelor Unite ale Americii, generalul Frank Grass, cu ocazia vizitei acestuia în România. 

În cadrul discuțiilor, au fost reiterate disponibilitatea și interesul reciproc pentru continuarea tendinței ascendente a cooperării bilaterale româno-americane în domeniul securității și apărării, prin promovarea și extinderea proiectelor comune aflate în derulare, subsumate Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii. 

De asemenea, au fost discutate aspecte privind evoluțiile înregistrate în Afganistan și regiunea Balcanilor de Vest, precum și importanța strategică a bunelor relații dintre România și Statele Unite ale Americii în mediul actual de securitate din Sud-Estul Europei. 

În acest context, Președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul ferm al României privind continuarea participării la misiunile desfășurate în comun de forțele armate naționale și cele ale Statelor Unite ale Americii, inclusiv cele din cadrul Gărzii Naționale, în Afganistan și regiunea Balcanilor de Vest. De asemenea, a fost evidențiată excelenta cooperare dintre armatele celor două state.