Primirea ministrului de Externe al Republicii Polone, domnul Witold Waszczykowski

21 Decembrie 2015 | Polonia

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 21 decembrie a.c., pe ministrul de Externe al Republicii Polone, domnul Witold Waszczykowski, cu ocazia vizitei oficiale în România.

În cadrul discuțiilor, s-a subliniat interesul reciproc pentru aprofundarea relației bilaterale, care a cunoscut în ultimii ani o ascensiune remarcabilă bazată pe interese comune, atât în plan regional, dar și european și euroatlantic. 

Președintele României a remarcat cu satisfacție angajamentul comun pentru dezvoltarea cooperării bilaterale sectoriale, confirmat prin semnarea, de către ministrul de Externe al României şi ministrul de Externe al Poloniei, a unui nou Plan de Acțiune al Parteneriatului Strategic. 

Totodată, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat dorința părții române pentru dezvoltarea cooperării economice la nivelul potențialului existent. Cei doi înalți demnitari şi-au exprimat interesul pentru dezvoltarea interconectării infrastructurii regionale, factor în măsură să contribuie la întărirea cooperării bilaterale și la dezvoltarea regiunii Europei Centrale și de Est.

Discuțiile s-au concentrat și pe cooperarea bilaterală subsecventă Reuniunii la nivel înalt a șefilor de stat din Europa Centrală și de Est, care a avut loc la București, pe 4 noiembrie a.c., în perspectiva Summitului NATO de la Varşovia din 2016. 

În contextul situației actuale de securitate din regiune, Președintele României a insistat asupra importanței care trebuie acordată zonei Mării Negre. 

În cadrul întâlnirii au mai fost abordate elemente legate de gestionarea migraţiei, principala provocare cu care se confruntă Uniunea Europeană în prezent.