Primirea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a Vice-premierului și Ministru al Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, domnul Miroslav Lajčák

02 Septembrie 2015 | Slovacia

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 2 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Vice-premierul și Ministru al Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace, domnul Miroslav Lajčák, care participă la ediţia din acest an a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

Discuţiile s-au concentrat asupra stadiului relației bilaterale și modalităților de consolidare a acesteia în cadrul Uniunii Europene, cât și în plan regional. De interes aparte a fost pregătirea Președinției slovace a Consiliului UE din 2016 și reuniunea statelor aliate din flancul estic de la București, din luna noiembrie. 

Cei doi oficiali au reiterat interesul pentru dezvoltarea cooperării economice bilaterale. Din această perspectivă, deosebit de importantă va fi vizita Președintelui României în Republica Slovacă din luna noiembrie a acestui an.

De asemenea, Preşedintele României și Vice-premierul slovac au discutat despre provocările actuale din regiune și din cadrul UE, precum migrația și situația din Ucraina, care necesită un efort comun din partea statelor europene.