Primirea de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a Președintelui Republicii Bulgaria, domnul Rumen Radev

27 iunie 2017 | Republica Bulgaria

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, îl va primi miercuri, 28 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Președintele Republicii Bulgaria, domnul Rumen Radev, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în țara noastră în perioada 28 – 29 iunie a.c., la invitația Președintelui României.

Vizita are ca scop aprofundarea dialogului politic româno-bulgar pe principalele teme de interes comun ale agendei bilaterale, regionale, europene și internaționale.

În cadrul discuțiilor va fi abordată și continuarea dezvoltării relațiilor economice, precum și a cooperării sectoriale, în special în domenii precum energia și transporturile, în contextul în care România este al treilea partener comercial al Bulgariei în Uniunea Europeană, iar tendința de creștere a volumului schimburilor bilaterale s-a menținut în ultimii ani. De altfel, în vederea impulsionării cooperării economice, Preşedintele României va participa, împreună cu omologul bulgar, în dimineața zilei de 29 iunie a.c., la deschiderea Forumului de afaceri România-Bulgaria.

De asemenea, vor fi analizate modalitățile concrete de coordonare în vederea promovării intereselor și obiectivelor comune în cadrul UE. Aprofundarea dimensiunii europene a relației bilaterale este cu atât mai importantă cu cât Bulgaria și România vor deține Președinția Consiliului UE, în Semestrul I din 2018, respectiv în Semestrul I din 2019.

Se vor afla totodată pe agendă aspecte privind cooperarea în cadrul NATO și provocările de securitate în regiunea Mării Negre, Vecinătatea Estică, respectiv cooperarea la nivel regional.

Detalii privind programul Președintelui României pot fi vizualizate la următorul link.