Primirea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a Preşedintelui Parlamentului israelian (Knesset), domnul Yuli-Yoel Edelstein

08 Octombrie 2015 | Israel

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit joi, 8 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Preşedintele Knesset-ului israelian, domnul Yuli-Yoel Edelstein, aflat în vizită oficială în România. 

Președintele României și Președintele Knesset-ului au subliniat relaţiile excelente dintre cele două ţări. Oficialul israelian a menționat că România este singura ţară din regiune cu care Israelul are relaţii diplomatice neîntrerupte şi că țara noastră este un „pionier” în privinţa legislaţiei de condamnare a Holocaustului. La rândul său, Preşedintele României a arătat că Israelul este un partener-cheie în Orientul Mijlociu. Fiind de acord că există potenţial pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor bilaterale, cele două părţi au evidenţiat interesul reciproc şi determinarea de a acţiona pentru valorificarea acestui potenţial. 

În cadrul întrevederii s-a realizat, totodată, un schimb de opinii privind evoluţiile pe scena internaţională, inclusiv problema fluxurilor migratorii dinspre regiunea Orientului Mijlociu către Europa.