Primirea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a Președintelui Comitetului Economic și Social European, domnul Henri Malosse

16 Aprilie 2015 | Uniunea Europeană

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit joi, 16 aprilie a.c., la Palatul Cotroceni, pe președintele Comitetului Economic și Social European, domnul Henri Malosse.

În deschiderea discuţiei, Președintele României, domnul Klaus Iohannis a exprimat apreciere faţă de eforturile întreprinse de către Comitetul Economic și Social European de a asigura o punte între instituţiile Uniunii Europene și societatea civilă organizată. În același context, șeful statului a subliniat importanţa consolidării rolului organizaţiilor societăţii civile și a dialogului acestora cu instituţiile comunitare. Ambii interlocutori au agreat că, în actual context european, este nevoie de redarea încrederii cetăţenilor în proiectul european.

Întrevederea cu oficialul european a permis un schimb de opinii cu privire la temele actuale de pe agenda europeană, între care procesul de consolidare a Uniunii Economice și Monetare, proiectul de creare a unei Uniuni a Energiei, Agenda Digitală și politica industrială.