Primirea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a Preşedintelui Adunării Naţionale a Republicii Libaneze, domnul Nabih Berri

14 Octombrie 2015 | Liban

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 14 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Libaneze, domnul Nabih Berri, aflat în vizită oficială în România.

Cei doi înalţi oficiali au exprimat interesul reciproc pentru intensificarea relaţiilor bilaterale, în contextul aniversării a 50 de ani de relaţii diplomatice. Preşedintele României a subliniat că, în domeniul cooperării, se înregistrează un trend ascendent, investiţiile libaneze în România fiind cotate pe locul 1 între investiţiile provenite din lumea arabă, iar Libanul este a doua destinaţie a exporturilor româneşti în Orientul Mijlociu. În context, s-au evidenţiat oportunitatea organizării unei noi ediţii a Forumului de Afaceri România-Liban-Africa şi posibilitatea unor proiecte comune în spaţii terţe.

În cadrul discuţiilor a avut loc un schimb de opinii aprofundat privind evoluţiile din Orientul Mijlociu, cu accent pe dosarul sirian şi situaţia refugiaţilor sirieni din Liban şi Europa.