Primirea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a Ministrului de Externe al Ucrainei, domnul Pavlo Klimkin

17 Februarie 2015 | Ucraina

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit marți, 17 februarie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Ministrul de Externe al Ucrainei, domnul Pavlo Klimkin, aflat în vizită oficială la București. Discuția prilejuită de această întrevedere a vizat în mod deosebit perspectiva dezvoltării relațiilor bilaterale și evoluția situației din Ucraina după semnarea noului acord de la Minsk din 12 februarie, referitor la încetarea focului în estul țării.

Domnul Președinte Klaus Iohannis și-a exprimat speranța că intrarea în vigoare, la 15 februarie, a unui armistițiu necondiţionat și cuprinzător, va fi respectată de toți cei implicați și va conduce la o stabilizare a situației în regiune.

Președintele României a reafirmat susținerea față de asigurarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei și a transmis sprijinul ferm al României pentru continuarea parcursului european și democratic al Ucrainei. A fost subliniată, totodată, importanța deosebită, pentru reușita acestui demers, a continuării și aprofundării de către autoritățile de la Kiev a procesului de reformă internă, mai ales în domeniul luptei anticorupție și al consolidării instituțiilor statului.