Primirea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a Ministrului Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, domnul Børge Brende

03 Septembrie 2015 | Norvegia

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit joi, 3 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Ministrul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei, domnul Børge Brende, care a participat la ediţia din acest an a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

În cadrul întâlnirii, de ambele părţi a fost exprimată satisfacţia pentru foarte buna cooperare dintre România şi Norvegia, atât în plan bilateral, cât şi multilateral, îndeosebi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi pe linia Spaţiului Economic European (SEE).

S-a evidenţiat interesul pentru aprofundarea în continuare a acestei cooperări, în special în plan economic şi investiţional. În context, Preşedintele Klaus Iohannis a exprimat aprecierea deosebită pentru cooperarea cu partea norvegiană în utilizarea, de către România, a fondurilor alocate prin Mecanismul financiar al SEE şi Mecanismul financiar norvegian.

Totodată, cei doi oficiali au discutat despre evoluţiile actuale la nivel european, cu deosebire din vecinătatea estică, respectiv Ucraina și Republica Moldova, şi despre problema migraţiei.