Primirea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a domnului Philip Hammond, ministrul de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

14 ianuarie 2015 | Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 14 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, pe ministrul de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, domnul Philip Hammond. În cadrul întâlnirii, cei doi interlocutori și-au exprimat aprecierea faţă de calitatea cooperării bilaterale în domeniile de securitate și apărare și au încurajat aprofundarea și intensificarea acesteia.

Domnul Președinte Iohannis a subliniat dorinţa României de a-și canaliza eforturile în scopul valorificării optime a potenţialului considerabil al Parteneriatului Strategic româno-britanic atât la nivel politic, cât și economic.

De asemenea, domnul Președinte a reiterat necesitatea aplicării depline a principiului liberei circulaţii a persoanelor așa cum este acesta prevăzut în tratatele UE. În acest context, România va continua să se asigure, alături de Comisia Europeană, și în dialog cu toate statele membre ale UE, că drepturile cetăţenilor români, în calitate de cetăţeni europeni, sunt pe deplin respectate. România apreciază sprijinul constant pe care Marea Britanie îl acordă aderării la spaţiul Schengen.

Cu ocazia întâlnirii sale cu ministrul britanic, domnul Președinte Klaus Iohannis a subliniat că Uniunea Europeană este un proiect de succes și că, prin unitate și solidaritate, statele membre pot face faţă oricăror dificultăţi.