Primirea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a doamnei Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova

04 Martie 2015 | Republica Moldova

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit-o miercuri, 4 martie a.c., la Palatul Cotroceni, pe doamna Natalia Gherman, viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Cu prilejul întâlnirii, doamna Gherman a reafirmat hotărârea Guvernului de la Chișinău de a continua parcursul proeuropean al țării. Ministrul moldovean a adresat mulțumiri domnului Președinte Klaus Iohannis pentru susținerea puternică în acest demers acordată de România Republicii Moldova. „Drumul nostru la Bruxelles trece prin București", a spus ministrul, adăugând că, în prezent, România este principalul partener comercial al Republicii Moldova. Președintele României a asigurat Guvernul de la Chișinău de cooperarea și solidaritatea României, salutând și începerea, de azi, a livrării de gaz românesc către Republica Moldova prin gazoductul Iași-Ungheni, ca un semn concret și substanțial al sprijinului acordat Republicii Moldova.