Primirea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a Alteței Sale Regale Charles, Prinț de Wales

31 Mai 2015 | Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit duminică, 31 mai a.c., la Palatul Cotroceni, pe Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales.

Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, a rememorat, în debutul întâlnirii, prima sa vizită la Sibiu. Totodată, Alteța Sa Regală a apreciat modul în care municipiul Sibiu s-a dezvoltat în timpul mandatelor domnului Klaus Iohannis, contribuind astfel la protejarea moștenirii istorice și culturale a Transilvaniei.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat implicarea Prințului de Wales în menținerea specificului comunităților transilvane și încurajarea protejării mediului și a biodiversității din zonă. De asemenea, o altă temă de discuție a fost preocuparea comună pentru punerea în valoare a patrimoniului natural și istoric din întreaga Românie. Totodată, Președintele României a subliniat că va acorda o importanță deosebită în timpul mandatului său prezervării patrimoniului, păstrării tradițiilor istorice și ocrotirii mediului înconjurător. În acest context, Prințul de Wales a menționat experiența de succes a parcurilor naționale din Regatul Unit și a arătat disponibilitatea părții britanice de a sprijini autoritățile române în a implementa bunele practici în acest domeniu.

În cadrul întrevederii, Alteța Sa Regală Prințul de Wales a mulțumit României pentru contribuția sa susținută în teatrele de operații și în combaterea terorismului internațional. De asemenea, Președintele României și Alteța Sa Regală au exprimat îngrijorarea comună pentru evoluțiile din vecinătatea estică a României și în special din Ucraina.

În finalul întâlnirii, Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, i-a adresat Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, invitația de a vizita Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, invitație pe care Președintele României a acceptat-o cu plăcere.