Primirea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a adjunctului Secretarului de Stat pentru Comerț al Statelor Unite ale Americii, domnul Bruce Andrews

11 Mai 2015 | Statele Unite ale Americii

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 11 mai a.c., la Palatul Cotroceni, pe adjunctul Secretarului de Stat pentru Comerț al Statelor Unite ale Americii, domnul Bruce Andrews, șeful misiunii de promovare comercială în domeniul securităţii cibernetice aflată zilele acestea la București.

Domnul Președinte Klaus Iohannis a salutat iniţiativa de a organiza la București Summitul regional dedicat securităţii cibernetice și folosirea acestei ocazii de către reprezentantul SUA pentru stabilirea de contacte bilaterale pe teme economice.

Cei doi interlocutori și-au exprimat interesul reciproc pentru creșterea investițiilor americane în România și pentru consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic dintre cele două țări.

În cadrul întrevederii, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a evidențiat potențialul deosebit pentru o colaborare bilaterală aprofundată în domenii precum sectorul IT, cercetarea, inovația, energia și securitatea energetică.