Participarea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Artă Europalia (Bruxelles, Regatul Belgiei)

25 septembrie 2019 | Regatul Belgiei

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa marți, 1 octombrie a.c., la Bruxelles, Regatul Belgiei, la deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Artă Europalia, România fiind țara invitată de onoare la ediția din acest an. Vizita la Bruxelles are loc la invitația Majestății Sale Philippe, Regele Belgienilor.

În cadrul vizitei, Președintele României va avea o întrevedere cu Majestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor, la Palatul Regal din Bruxelles, alături de care va deschide Festivalul Europalia România, la Palatul de Arte Frumoase BOZAR.

În acest cadru, cei doi șefi de stat vor vizita expoziția „Brâncuși. Sublimarea formei”- cea mai importantă expoziție dedicată sculptorului român organizată în ultimele decenii și principalul eveniment din cadrul festivalului, și vor participa la concertul intitulat „Rapsodia română”, susținut de ansamblul RaRo-SoNoRo.

Europalia România se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și al Regelui și Reginei Belgienilor. Festivalul, organizat în perioada 2 octombrie 2019 – 2 februarie 2020, cuprinde evenimente din sfera artelor vizuale, artelor spectacolului, muzică, film, literatură, educație culturală, care vor avea loc atât în Belgia, cât și în Franța, Olanda, Germania, Luxemburg și Marea Britanie.

Europalia este unul dintre cele mai importante festivaluri de artă din lume, ediția din acest an marcând al 50-lea an de existență. România a mai participat la ediția din 2007.