Mesajul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis noului Secretar General ales al Organizației Națiunilor Unite

14 octombrie 2016 | Organizația Națiunilor Unite

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 14 octombrie a.c., un mesaj de felicitare noului Secretar General ales al Organizației Națiunilor Unite, domnul António Manuel de Oliveira Guterres.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Excelența Voastră,

Îmi face o deosebită plăcere să vă transmit cele mai calde felicitări pentru alegerea dumneavoastră ca Secretar General al Organizației Națiunilor Unite, în urma deciziei unanime adoptate recent de Adunarea Generală.

Consider această numire ca o binemeritată recunoaștere a experienței dumneavoastră politice și diplomatice îndelungate și a unei cariere de prestigiu dedicate promovării eficiente a multilateralismului în relațiile internaționale. În egală măsură, această numire reprezintă actul final al unuia dintre cele mai transparente procese de selecție din istoria Organizației Națiunilor Unite. Îmi exprim deplina încredere în capacitatea dumneavoastră de a găsi cele mai bune soluții pentru problemele cu care se confruntă omenirea.

Doresc să vă asigur pe această cale de întreaga susținere din partea mea și a României în vederea promovării păcii, securității și dezvoltării durabile, în beneficiul întregii lumi.

Adresându-vă cele mai sincere urări de succes în importantul mandat care v-a fost încredințat, vă rog să primiți, Excelenţă, asigurarea înaltei mele consideraţii.”