Întrevederile Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul Republicii Turcia, domnul Ahmet Davutoğlu, și cu Preşedintele Marii Adunări Naţionale a Turciei, domnul İsmail Kahraman

24 Martie 2016 | Turcia

În cadrul vizitei de stat pe care o efectuează în Republica Turcia, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut joi, 24 martie a.c., la Ankara, întrevederi cu Prim-ministrul Republicii Turcia, domnul Ahmet Davutoğlu, și cu Preşedintele Marii Adunări Naţionale a Turciei, domnul İsmail Kahraman.

Printre subiectele discutate în cadrul întâlnirii cu premierul turc s-au regăsit atât importanţa consolidării cooperării bilaterale pe baza Parteneriatului Strategic dintre cele două state, cât şi a cooperării la Marea Neagră şi în cadrul NATO.

De asemenea, au fost abordate teme legate de dialogul politic şi contribuţia comunităţii de origine turcă din România și a celei româneşti din Republica Turcia la întărirea legăturilor dintre cele două țări. Ambele părţi au punctat importanţa intensificării colaborării economice şi a exploatării potenţialului existent.

De asemenea, au fost tratate subiecte de pe agenda europeană, regională şi internaţională.

În cadrul întrevederii cu Preşedintele Marii Adunări Naţionale a Turciei, Președintele Klaus Iohannis și domnul İsmail Kahraman au subliniat faptul că România şi Turcia sunt parteneri cheie la nivel politic, strategic şi economic, iar consolidarea relaţiilor la nivel parlamentar va contribui la aprofundarea cooperării bilaterale.