Întrevederea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Secretarul General al ONU, domnul Ban Ki-moon

29 septembrie 2015 | Organizația Națiunilor Unite

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut marți, 29 septembrie a.c., în marja participării la Adunarea Generală a ONU, o întrevedere cu domnul Ban Ki-moon, Secretarul General al ONU. 

Întâlnirea a marcat un moment aniversar, atât pentru ONU, 70 de ani de la semnarea Cartei ONU, cât și pentru România, 60 de ani de la aderare. Cei doi înalți oficiali au avut un schimb de opinii pe teme de actualitate de pe agenda internațională și au subliniat importanța ONU în arhitectura de securitate globală.

Președintele României și-a exprimat încrederea că dialogul națiunilor, la cel mai înalt nivel, este fundamental pentru gestionarea problemelor cu care se confruntă omenirea.

În acest context, a reafirmat importanța pe care România o acordă respectării dreptului internaţional şi instituţiilor sale juridice și a subliniat angajamentul țării noastre de a contribui la demersurile diplomaţiei multilaterale, care vizează îndeplinirea obiectivelor globale.

A avut loc și un schimb de idei pe tema situației din Ucraina, reforma ONU și consolidarea poziției României ca membru activ al ONU.