Întrevederea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Președintele Ucrainei, domnul Petro Poroșenko

13 Februarie 2016 | Ucraina

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut sâmbătă, 13 februarie a.c., o întrevedere cu Președintele Ucrainei, domnul Petro Poroșenko, în marja Conferinței Internaționale de Securitate de la München.

În cadrul discuțiilor, cei doi înalți demnitari au abordat câteva dintre principalele aspecte de pe agenda bilaterală, inclusiv în perspectiva vizitei oficiale pe care Președintele Ucrainei o va întreprinde în România în acest an. Convorbirile au evidențiat progresele deja înregistrate pe anumite dosare bilaterale și dorința ambelor părți de a avansa în implementarea proiectelor comune aflate în derulare.

Cei doi interlocutori au avut și un schimb de opinii referitor la evoluțiile din regiune și din estul Ucrainei. Președintele Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat importanța implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluționarea crizei. Președintele României l-a asigurat, totodată, pe oficialul ucrainean de sprijinul României atât în plan bilateral, cât și internațional.