Întrevederea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Președintele Parlamentului Regatului Suediei, domnul Urban Ahlin

25 Mai 2015 | Suedia

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit luni, 25 mai a.c. la Palatul Cotroceni, pe Președintele Parlamentului Regatului Suediei, domnul Urban Ahlin.

Președintele României și Președintele Parlamentului Regatului Suediei au exprimat satisfacţie faţă de evoluţia relaţiilor și cooperării româno-suedeze atât în plan bilateral, cât și la nivelul Uniunii Europene. De ambele părţi s-a agreat faptul că există potenţial pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor, mai ales în plan economic.

Președintele Parlamentului suedez a salutat implicarea și contribuţia active ale României în planul politicii europene de vecinătate, îndeosebi susţinerea parcursului european al Republicii Moldova. A fost reconfirmat interesul reciproc pentru o cooperare strânsă româno-suedeză în susţinerea apropierii de Uniunea Europeană a ţărilor Parteneriatului Estic.

A fost abordată și problematica liberei circulaţii a persoanelor la nivelul UE, context în care s-a discutat despre interesul reciproc pentru cooperare, în vederea asigurării unei mai bune integrări și incluziuni sociale a comunităţii rome.