Întrevederea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Republicii Serbia, doamna Maja Gojković

27 Mai 2015 | Serbia

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit-o miercuri, 27 mai a.c. la Palatul Cotroceni, pe doamna Maja Gojković, Preşedintele Adunării Parlamentare a Republicii Serbia. 

Președintele României și Președintele Adunării Naţionale a Republicii Serbia s-au declarat mulțumiți de relaţiile excelente dintre cele două ţări vecine, atât la nivel bilateral, cât şi la nivel regional şi european. De ambele părţi s-a agreat faptul că există potenţial pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor, mai ales în plan economic şi regional. 

Președintele Adunării Naţionale a Republicii Serbia a mulţumit pentru implicarea şi contribuţia active ale României în susţinerea parcursului european al Republicii Serbia şi al celorlalte state din Balcanii de Vest, precum şi pentru disponibilitatea părţii române de a furniza asistenţă şi expertiză în cadrul demersului său de integrare europeană. 

Totodată, în cadrul discuțiilor a fost abordată şi problematica minorităţilor naţionale: accesul la educaţie, serviciu religios şi mass-media în limba maternă, și a fost reiterat interesul reciproc pentru aprofundarea cooperării în acest domeniu.