Întrevederea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Președintele Adunării Naţionale a Republicii Bulgaria, doamna Tsetska Tsacheva

08 iunie 2015 | Republica Bulgaria

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a primit-o luni, 8 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, pe doamna Tsetska Tsacheva, Președintele Adunării Naţionale a Republicii Bulgaria. 

Președintele României și Președintele Adunării Naţionale a Republicii Bulgaria s-au arătat mulțumiți de relaţiile excelente dintre cele două ţări vecine, atât la nivel bilateral, cât şi la nivel regional şi european. De ambele părţi s-a agreat faptul că potenţialul pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor, mai ales în plan economic şi regional, nu a fost încă atins. 

În cadrul discuțiilor, au fost abordate şi tema cooperării la nivel european, cu accent pe aderarea celor două state la Spaţiul Schengen, îndeplinirea prevederilor Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi sprijinirea parcursului european al Republicii Serbia şi al celorlalte state din Balcanii de Vest.