Întrevederea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu domnul Mogens Lykketoft, Președintele celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU

25 Septembrie 2015 | ONU

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 25 septembrie a.c., în marja participării la Adunarea Generală a ONU, o întrevedere cu Mogens Lykketoft, Președintele celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale. Într-un moment aniversar, atât pentru ONU, cât și pentru România, cei doi înalți oficiali au avut un schimb de opinii asupra unor teme de pe agenda internațională și onusiană. 

Cele două părți au evidențiat rolul Adunării Generale în abordarea provocărilor globale în domeniul economic, social și al mediului înconjurător și, mai ales, în mobilizarea voinței colective a statelor ONU de a acționa pentru gestionarea adecvată a acestora. 

Președintele României a evidențiat, în context, atenția deosebită pe care România o acordă, la actuala sesiune a Adunării Generale, problematicii cooperării dintre ONU și organizațiile regionale relevante și conflictelor înghețate din regiunea Mării Negre și a Caucazului de Sud. În cadrul întrevederii au fost abordate și temele migrației și reformei Consiliului de Securitate al ONU.