Declarația Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, după vizitarea Pavilionului României din cadrul Expoziției Universale Milano 2015

14:00 | 14 mai 2015 | Republica Italiană

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a vizitat joi, 14 mai a.c., Pavilionul României din cadrul Expoziției Universale Milano 2015, prilej cu care a susținut următoarea declarație:

„Am vizitat pavilionul României, am discutat cu comisarul expoziției, am discutat cu comisarul României pentru prezența la Expo Milano 2015 și pot să vă spun că sunt foarte plăcut impresionat. Am reușit noi, România, și de data aceasta să ne prezentăm foarte bine, cu un pavilion care nu impresionează prin mărime ci prin concept. Un concept care se integrează, după părerea mea, foarte bine în tema expoziției de aici, o temă legată de pământul care ne hrănește și exploatarea lui într-un mod sustenabil. Avem în acest spațiu foarte multe filme, imagini, care arată cum noi, în România, înțelegem sustenabilitatea, nu numai în ce privește hrana, ci și cultura, viața de zi cu zi și această îmbinare între prezentare ultramodernă, pe flat screen-uri mari, și arhitectura care ne amintește în mod plăcut de arhitectura rurală din Deltă, este o îmbinare care mie îmi place. Sunt bucuros că am venit astăzi aici, la expoziția din Milano, sunt bucuros că am ocazia să vizitez acest loc care ne reprezintă pentru mai multe luni de zile aici. Pot să spun, de asemenea, și vreau să felicit organizatorii, pe domnul comisar general, ținta expoziției este de 20 de milioane de vizitatori și deja pentru perioada imediat următoare s-au vândut bilete pentru aproximativ 11 milioane de oameni. Când am venit încoace am văzut că un număr foarte, foarte mare de vizitatori vor să vadă ce se întâmplă în lume. Sper ca un număr impresionant dintre ei să vadă ce se întâmplă și în România, în sensul pozitiv. Vă mulțumesc!”