Declaraţia de presă a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, înaintea vizitei oficiale la Bruxelles (Regatul Belgiei)

10:45 | 15 ianuarie 2015 | Uniunea Europeană

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut joi, 15 ianuarie a.c., la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni, o declaraţie de presă, înaintea vizitei oficiale pe care o efectuează la Bruxelles (Regatul Belgiei).

Vă prezentăm în continuare textul declaraţiei:

„Astăzi și mâine voi efectua prima vizită externă de la începutul mandatului meu de Președinte al României, o vizită de lucru la Bruxelles, la instituţiile europene și euroatlantice.

Am dorit astfel să subliniez importanţa pe care o acordă ţara noastră consolidării profilului său european, ca stat membru al Uniunii Europene și ca membru NATO.

Voi avea întrevederi cu Președintele Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, cu Președintele Consiliului European, domnul Donald Tusk, și cu Secretarul General al NATO, domnul Jens Stoltenberg.

În cadrul discuţiilor voi aborda teme de interes deosebit pentru România în relaţia sa cu organismele europene și cu NATO.

România se află în cel de-al 8-lea an de apartenenţă la Uniunea Europeană, instituţiile noastre sunt în mod substanţial consolidate, iar contribuţia noastră la proiectul european trebuie să fie una pe măsură.

O prioritate a mandatului meu va fi aprofundarea integrării europene. Voi transmite cu claritate acest mesaj. Vom discuta despre pașii pe care România trebuie să-i facă pentru această integrare aprofundată și pentru a-și lua în primire mai bine rolul de membru NATO. Vă mulţumesc!”