Declarația de presă a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, înaintea vizitei oficiale în Republica Moldova

14:00 | 24 Februarie 2015 | Republica Moldova

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut marți, 24 februarie a.c., la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni, o declaraţie de presă înaintea vizitei oficiale pe care o efectuează în Republica Moldova.

Vă prezentăm în continuare textul declaraţiei:

„Bună ziua! Astăzi și mâine, voi efectua prima vizită oficială la Chișinău, ca Președinte al României, la invitaţia Președintelui Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti. Ştiţi că, după alegeri, nu este prima dată când merg în Chișinău, doar că este prima vizită oficială pe care o fac în calitate de președinte. Este o invitaţie căreia de mult am vrut să-i dau curs, ea a existat imediat după preluarea funcţiei de Președinte de către mine, dar am dorit să aștept până când în Republica Moldova este un guvern în funcţiune. Acest lucru este îndeplinit acum și, în acest fel, vreau să subliniez încă o dată importanţa pe care o acord relaţiei cu Republica Moldova.

Între România și Republica Moldova există relaţii foarte speciale, unice în felul lor, în Europa zilei de astăzi. Prin această vizită vreau, dacă este posibil, să îmbunătăţesc aceste relaţii. Voi avea acolo întâlniri, în această după-amiază, cu Președintele Timofti și cu noul Prim-ministru, iar mâine voi avea întâlniri cu liderii partidelor proeuropene, cu speakerul Parlamentului, voi avea o intervenţie la Universitatea de Stat. Mesajul cu care merg acolo este unul foarte clar: România sprijină Moldova. Noi ne dorim un parcurs european al Republicii Moldova. Este un mesaj pe care l-am dat și în campanie și după campanie și cu care voi continua. Sunt bucuros că voi avea ocazia să am toate aceste întâlniri.

Vă mulţumesc!”