Convorbirea telefonică a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Președintele Statului Israel, domnul Reuven Rivlin

31 martie 2020 | Statul Israel

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut marți, 31 martie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Statului Israel, domnul Reuven Rivlin, la solicitarea părții israeliene.

În cadrul discuției, au fost abordate criza epidemiologică generată de noul coronavirus, precum și modalitățile de cooperare pentru contracararea răspândirii acestuia.

Președintele Klaus Iohannis a prezentat măsurile adoptate de autoritățile române pentru identificarea și tratarea persoanelor bolnave de COVID-19, precum și pentru prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2.

Cei doi șefi de stat au transmis condoleanțe pentru pierderile de vieți omenești înregistrate în cele două state, precum și urări de însănătoșire grabnică celor afectați de acest virus.

Totodată, în cadrul convorbirii a fost reliefată relația apropiată de prietenie dintre cele două state și popoare, bazată pe interese comune. Președintele Klaus Iohannis l-a asigurat pe omologul israelian de sprijinul său pentru continuarea dezvoltării, consolidării și diversificării relațiilor României cu Statul Israel.

În acest context, Președintele României a reiterat invitația adresată omologului israelian de a efectua o vizită în țara noastră după finalizarea crizei generate de pandemia de SARS-CoV-2, invitație acceptată de Președintele Reuven Rivlin.