Convorbire telefonică a Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Preşedintele ales al Republicii Bulgaria, Rumen Radev

13 decembrie 2016 | Republica Bulgaria

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut marţi, 13 decembrie a.c., o convorbire telefonică cu Preşedintele ales al Republicii Bulgaria, domnul Rumen Radev, la inițiativa acestuia.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis felicitări noului Preşedinte pentru alegere şi i-a urat succes în îndeplinirea mandatului de înaltă responsabilitate în fruntea statului vecin. Totodată, a menţionat deplina deschidere a României pentru consolidarea şi aprofundarea parteneriatului dintre cele două state, ca membri ai Uniunii Europene şi aliaţi în cadrul NATO, care împărtăşesc valorile europene şi euroatlantice.

Preşedintele ales al Republicii Bulgaria a exprimat la rândul său întreaga disponibilitate pentru a stimula, în aceşti parametri, dezvoltarea relaţiilor bilaterale. De asemenea, a acceptat cu plăcere invitaţia de a efectua o vizită în România după preluarea mandatului.

Președintele României a apreciat interesul manifestat de Preşedintele ales al Republicii Bulgaria pentru modelul românesc de combatere a corupţiei şi a arătat că România este pregătită să împărtăşească experienţa românească în materie.

Totodată, Preşedintele României a transmis sincere condoleanţe, în numele României şi al său personal, pentru familiile victimelor accidentului feroviar tragic petrecut recent în localitatea Hitrino din nord-estul Bulgariei, în urma căruia s-au înregistrat mai multe decese şi câteva zeci de răniţi, precum şi serioase pagube materiale.