Convorbire telefonică a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu Președintele Italiei, domnul Sergio Mattarella

05 februarie 2015 | Republica Italiană

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut astăzi o convorbire telefonică cu omologul său italian, domnul Președinte Sergio Mattarella. În timpul acestei convorbiri, domnul Președinte Iohannis l-a felicitat pe omologul său pentru alegerea în calitate de președinte al Italiei și și-a exprimat dorinţa aprofundării Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări, construit pe o relaţie lungă și solidă.

Cei doi au subliniat că prezenţa unei importante comunităţi românești în Italia și a unei puternice comunităţi de afaceri italiene în România conferă acestei relaţii o dimensiune specială.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a menţionat că una dintre priorităţile sale imediate este de a cunoaște reprezentanţi ai comunităţii române din Italia și că își dorește găsirea de noi căi de a valorifica interesele comune ale românilor și italienilor, cetăţeni cu drepturi egale în Europa.