Mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu prilejul sărbătorii Roş Haşana – Anul Nou Evreiesc

29 Septembrie 2019

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis duminică, 29 septembrie a.c., un mesaj cu prilejul sărbătorii Roș Hașana – Anul Nou Evreiesc 2019. Mesajul a fost prezentat de către domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial - Departamentul Cultură, Culte şi Centenar, la Templul Coral din București.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

În aceste clipe de întâmpinare a Noului An Evreiesc, Roş Haşana 2019, îmi face o deosebită plăcere să adresez conducerii Federaţiei Comunităților Evreiești și membrilor Comunităților Evreiești din România sincere felicitări, însoțite de gândurile mele cele mai bune.

Tradiția spirituală iudaică acordă un loc deosebit acestei sărbători. Ea îi aduce pe evreii de pretutindeni împreună în Templul sfânt al lui Dumnezeu, în spiritul reînnoirii, al solidarității și al recunoștinței.   

Fie ca aceste zile de celebrare şi de bilanţ să vă aducă bucurie deplină în familie, să vă inspire în noile proiecte pentru comunitatea dumneavoastră şi să ne deschidă, la nivelul întregii societăţi, noi perspective de a lucra împreună pentru înfăptuirea binelui comun.

„Shaná Tová”!