Mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmis cu ocazia Galei Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu

22 Iunie 2019

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 22 iunie a.c., un mesaj cu ocazia Galei Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. Mesajul a fost prezentat de către domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial - Departamentul Cultură, Culte și Centenar, la înmânarea diplomei Înaltului Patronaj al Președintelui României acordat ediției 2019 a FITS.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

„Arta de a dărui, titlul sub care se desfășoară în 2019 Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, este noua provocare pe care această deja tradițională manifestare o propune fidelului, dar și mereu întineritului său public. Înaltul Patronaj pe care l-am acordat prezentei ediții este modul de a mă alătura acestui exercițiu de dăruire care este teatrul și reprezintă aprecierea față de generozitatea artiștilor și dedicarea trupelor care se întâlnesc la Sibiu.

De 26 de ediții, Festivalul se sprijină pe sinergia dintre organizatori și parteneri, dar nu s-ar fi putut asocia atât de organic dezvoltării culturale a orașului dacă nu ar fi găsit la Sibiu publicul căruia să i se dăruiască. Fenomenul cultural care a devenit astăzi FITS este deopotrivă rodul artiștilor, dar și al publicului românesc care vede în teatru, de decenii, expresia libertății și arta de a dărui. 

Un exemplu de încredere în forța artei și a rolului ei important în coeziunea socială și dialogul dintre civilizații, acest festival este expresia deschiderii societății românești către Europa și întreaga lume, mesaj căruia mă asociez și pe care îl sprijin.”