Alocuțiunea Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, susținută în cadrul ceremoniei de decorare a unor ofițeri cu ocazia Zilei Naționale a României

16:30 | 01 Decembrie 2016

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut joi, 1 Decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuțiune în cadrul ceremoniei de decorare a unor ofițeri cu ocazia Zilei Naționale a României.

Vă prezentăm în continuare transcrierea alocuțiunii:

„Domnule Ministru al Apărării Naţionale,
Domnule director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale,
Doamnelor şi domnilor generali şi colonei,

Ziua Naţională a României îmi oferă prilejul decorării dumneavoastră ca semn al aprecierii serviciilor aduse statului şi poporului român, a carierei excepţionale şi a meritelor deosebite obţinute în activitatea desfăşurată în instituţiile din care faceţi parte.

Ordinele naţionale pe care vi le confer astăzi în numele Statului Român sunt o recunoaştere a faptelor şi acțiunilor remarcabile care au condus la dezvoltarea relaţiilor de colaborare ale României cu alte state.

Vă mărturisesc faptul că am avut un sentiment de mulțumire atunci când, în calitate de Președinte al României, am primit din partea unor personalități din state aliate și partenere aprecieri pentru contribuția dumneavoastră la asigurarea păcii şi securităţii în zona noastră, în special, şi pe plan extern, în general.

Sunteţi un exemplu pentru generaţiile care vă urmează şi vă admiră pentru cariera de excepţie, profesionalismul şi angajamentul de care daţi dovadă, puse în slujba tradiţiilor şi valorilor fundamentale ale naţiunii române.

Doresc ca momentul de astăzi să fie nu numai un semn al înaltei aprecieri, ci şi al unei dorinţe de a persevera în cariera aleasă, ca un simbol al credinţei faţă de ţară.

Nu trebuie să uităm că, în prezent, mediul internaţional de securitate este unul volatil şi complex, cu implicaţii majore asupra securităţii naţionale, pe fondul existenţei unor riscuri semnificative la adresa obiectivelor şi intereselor naţionale în regiune.

Apărarea acestor interese şi valori naţionale, precum şi a celor specifice statutului de membru al NATO şi al Uniunii Europene este o responsabilitate și o datorie în același timp.

Sunt convins că vă veţi îndeplini în continuare cu succes misiunea şi veţi onora înaltele decoraţii conferite astăzi.

Vă felicit şi vă mulţumesc pentru devotamentul, hotărârea şi priceperea pe care le-aţi pus în slujba ţării, iar, de Ziua Națională, vă urez La mulți ani!”