Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, înaintea participării la reuniunea „Justiție 2023: prioritățile sistemului de justiție și Raportul privind statul de drept - context național și european”

11:55 | 15 septembrie 2023

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut vineri, 15 septembrie 2023, o declarație de presă înaintea participării la reuniunea „Justiție 2023: prioritățile sistemului de justiție și Raportul privind statul de drept - context național și european”, organizată de Ministerul Justiției.

 

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Bună ziua!

Este o zi foarte bună pentru România astăzi. Probabil ați aflat, este oficial, este în scris, Mecanismul de cooperare și verificare pentru România s-a finalizat. Este comunicarea Comisiei Europene de astăzi. După părerea mea, este o mare reușită a României, a durat mult, s-a lucrat mult și intens și, în final, am reușit. Cred că putem să concluzionăm că România s-a schimbat, este un stat de drept, este un stat cu o justiție funcțională și totuși, trebuie să subliniez, nu este momentul să încetinim lupta anticorupție, este momentul să accelerăm lupta împotriva drogurilor, este momentul să accelerăm lupta împotriva evaziunii fiscale. Dar astăzi, acum, este o zi frumoasă pentru România.

Mulțumesc!