Scrisoarea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, transmisă Președinților celor două Camere ale Parlamentului, referitoare la demisia directorului SIE

26 Septembrie 2016

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis luni, 26 septembrie a.c., o scrisoare Președintelui Senatului, domnul Călin Popescu-Tăriceanu, și Președintelui Camerei Deputaților, domnul Florin Iordache, referitoare la demisia din funcția de director al Serviciului de Informații Externe a domnului Mihai-Răzvan Ungureanu.

Vă prezentăm în continuare textul scrisorii:

Domnului Călin POPESCU-TĂRICEANU                                              Domnului Florin IORDACHE

Președintele Senatului                                                                        Președintele Camerei Deputaților

Stimate Domnule Președinte,

În temeiul prevederilor art. 65 alin. (2) lit. h) din Constituția României, republicată,

VĂ PROPUN

Să luați act de demisia din funcția de director al Serviciului de Informații Externe a domnului Mihai-Răzvan UNGUREANU și să declarați vacantă această funcție, urmând ca Parlamentul să adopte, în acest sens, o hotărâre în conformitate cu dispozițiile art. 76 alin. (2) din Constituție.

Vă rog să primiţi asigurarea întregii mele consideraţii,

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI

KLAUS IOHANNIS