Mesaj de condoleanțe transmis Președintelui Statului Israel, domnul Reuven Rivlin, în urma trecerii în nefiinţă a Preşedintelui Shimon Peres

28 Septembrie 2016

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 28 septembrie a.c., Președintelui Statului Israel, domnul Reuven Rivlin, un mesaj de condoleanțe, în urma trecerii în nefiinţă a Preşedintelui Shimon Peres.

„Shimon Peres va rămâne în amintirea noastră şi a întregii umanităţi ca una dintre personalitățile lumii pentru care nu există comparații, un lider cu adevărat vizionar, prin întreaga sa activitate politică de Prim-ministru și Președinte al Israelului, părinte fondator al statului Israel, luptător neobosit pentru o soluţie durabilă în Procesul de Pace din Orientul Mijlociu şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace. A fost un adevărat om de stat, pentru care pacea a reprezentat mereu o cale de urmat, cu o profundă încredere în umanitate şi progres. În România, ne vom aminti mereu de prietenia sa sinceră şi profundă faţă de poporul român, Shimon Peres fiind primul președinte israelian care a vizitat țara noastră în anul 2010”, se arată în mesajul Președintelui României.

Președintele Klaus Iohannis va participa vineri, 30 septembrie a.c., la funeraliile fostului Președinte al Statului Israel, Shimon Peres.