Întâlnirea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu reprezentanţii Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava – Botoşani (Suceava)

03 Mai 2017

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, s-a întâlnit miercuri, 3 mai a.c., la Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava, cu reprezentanții Clusterului Regional Inovativ de Bioeconomie Suceava-Botoșani.

Reprezentanții Clusterului i-au prezentat Președintelui României planurile de viitor și intenția asociației de a se profila ca organizație regională performantă și pregătită să pună în practică proiecte cu finanțare europeană menite să asigure dezvoltarea durabilă a zonei.

În cadrul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis, și-a exprimat susținerea pentru această inițiativă aflată într-o regiune cu un important potențial de dezvoltare. Președintele României a subliniat că vizita sa are tocmai rolul de a sprijini astfel de proiecte inovative, în special pentru cei care activează în sectorul bioeconomiei, siguranţei alimentare a populaţiei şi protecţiei mediului, și că asemenea viziuni integrate pot genera progresul economic în zona Suceava-Botoșani.

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că prin astfel de inițiative se poate spera ca dezvoltarea spațiului rural să devină reală și durabilă, iar România poate deveni numărul 1 în Uniunea Europeană în privința agriculturii ecologice.

În cadrul discuțiilor, participanții au accentuat nevoia de cooperare între județele implicate. Cu acest prilej, s-a discutat și despre Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare”, unul dintre aeroporturile cele mai noi și moderne din regiune. Atât Președintele României, cât și reprezentanții clusterului au punctat beneficiile deosebite pe care acest tip de infrastructură le aduce regiunii.