Decrete de decorare semnate de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

01 Decembrie 2016

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat mai multe decrete de decorare a unor reprezentanți ai Academiei Române.

Astfel, în semn de înaltă recunoaștere și apreciere pentru întreaga lor carieră academică, reprezentând excelența științifică și culturală românească, pentru promovarea imaginii țării noastre în mediile științifice internaționale, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit:

• Ordinul Național „Steaua României” în grad de Comandor, domnului academician Nicolae Breban.
  • Ordinul  Național „Steaua României” în grad de Ofițer domnului academician Dan Berindei, domnului academician Victor Giurgiu și domnului academician Marius Porumb;
  • Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului academician Dorel Banabic, domnului academician Alexandru Balaban, domnului academician Aurel Iancu, doamnei academician Sabina Ispas, domnului academician Gheorghe Păun, domnului academician Dan Rădulescu, domnului academician Alexandru Surdu și domnului academician Dan Tufiș;
  • Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Cruce profesorului Ioan Dumitrache, membru corespondent al Academiei Române;
  • Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, profesorului Wilhelm Dancă, membru corespondent al Academiei Române.

Decorările au fost făcute la propunerea Președintelui Academiei Române, domnul Ionel Valentin Vlad.