Administraţia Prezidenţială marchează Ziua Internațională de luptă împotriva cancerului de sân

29 Septembrie 2016

Administraţia Prezidenţială marchează Ziua Internațională de luptă împotriva cancerului de sân, în semn de solidaritate şi empatie cu femeile care suferă de această boală. Astfel, sâmbătă, 1 octombrie a.c., începând cu ora 19:30, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, culoare ce simbolizează lupta contra cancerului mamar.

Prin această inițiativă, Administrația Prezidențială se alătură instituțiilor care promovează importanţa prevenţiei şi depistării precoce a cancerului de sân, a doua cea mai frecventă formă de cancer în România.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, o treime din cancere sunt prevenibile, iar jumătate din decese ar putea fi evitate. Ţara noastră înregistrează deficienţe în ceea ce priveşte rata de supravieţuire a bolnavilor de cancer, una dintre cauze fiind faptul că boala este depistată când deja se află într-un stadiu avansat. Această situație este alarmantă şi argumentează necesitatea adoptării unui set de măsuri care să pună în prim-plan sănătatea femeii.

În acest context, Administrația Prezidențială susţine demersurile societăţii civile şi ale profesioniştilor din sănătate şi reiterează necesitatea educaţiei pentru sănătate şi a prevenţiei, care trebuie să reprezinte prioritatea zero a oricărui sistem de sănătate.