Primirea de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a Președintelui Uniunii Interparlamentare, domnul Saber Chowdhury

20 Aprilie 2016

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 20 aprilie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Președintele Uniunii Interparlamentare (IPU), domnul Saber Chowdhury. Întrevederea a avut loc într-un moment aniversar - 125 de ani de apartenență a României la Uniunea Interparlamentară.

În cadrul întrevederii a fost subliniat rolul important pe care îl au parlamentele naționale pentru îndeplinirea angajamentelor asumate pe plan internaţional. De asemenea, Preşedintele României a evidenţiat importanța diplomaţiei parlamentare în dezbaterile privind cele mai importante teme de pe agenda multilaterală. Pe de altă parte, domnul Saber Chowdhury a apreciat şi evidenţiat activitatea Parlamentului României în activităţile IPU şi rolul acestuia în promovarea cooperării parlamentare la nivel regional.

A fost realizat un schimb de opinii despre implicarea IPU pe teme precum schimbările climatice, dezvoltarea durabilă, reducerea riscurilor, criza refugiaţilor şi colaborarea cu ONU şi cu Parlamentul European.