Primirea de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a unor ambasadori străini cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

14 martie 2017

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a primit marți, 14 martie a.c., la Palatul Cotroceni, pe domnul Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi, ambasador agreat al Statului Qatar în România, domnul Myint Naung, ambasador agreat al Republicii Uniunea Myanmar în România, şi pe domnul Jorge Cardenàs Robles, ambasador agreat al Statului Plurinaţional al Boliviei în România, cu ocazia prezentării de către aceştia a scrisorilor de acreditare.

Președintele Klaus Iohannis a urat fiecărui ambasador succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-i de întregul sprijin al autorităţilor române.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Statului Qatar, domnul Abdullah Nasser Abdullah Alhumaidi, Preşedintele României a exprimat interesul părții române de intensificare a relaţiilor bilaterale, cu accent pe domeniul economic. Preşedintele Klaus Iohannis a pledat pe lângă ambasadorul qatarez pentru promovarea de către acesta a potenţialului de colaborare comercială între cele două ţări, la nivelul autorităţilor de la Doha şi în rândul comunităţii de afaceri, încurajând totodată investiţiile qatareze în România. Ambasadorul a asigurat că mandatul său vizează acest obiectiv de fructificare a oportunităţilor de afaceri existente, inclusiv ţinând cont de economia puternică a României şi de resursele ţării noastre, care reprezintă un cadru propice pentru realizarea de investiţii.

De asemenea, ambasadorul Statului Qatar a transmis Preşedintelui României invitaţia adresată de Emirul Tamim bin Hamad Al Thani de a efectua o vizită la Doha.

În cadrul primirii ambasadorului Republicii Uniunea Myanmar, domnul Myint Naung, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat deschiderea României pentru relansarea dialogului politic și a cooperării economice dintre cele două ţări, în contextul procesului de promovare a democrației, păcii și reconcilierii naționale din Republica Uniunea Myanmar.

Cu prilejul discuţiei cu ambasadorul Statului Plurinaţional al Boliviei, domnul Jorge Cárdenas Robles, Preşedintele României a exprimat interesul pentru dezvoltarea relațiilor economice bilaterale, fiind evocate domenii ca energia, agricultura şi turismul. Cei doi interlocutori au avut şi un schimb de opinii referitor la evoluţiile din Bolivia, ambasadorul prezentând eforturile autorităţilor naţionale de relansare a economiei, prin atragerea investiţiilor străine, prin fructificarea resurselor naturale deţinute şi promovarea educației.