Departamentul Comunicare Publică

Departamentul Comunicare Publică este structura Administrației Prezidențiale care coordonează activitatea de comunicare a Președintelui României și a instituției prezidențiale.

În acest sens, Departamentul Comunicare Publică elaborează mesajele publice și redactează comunicatele de presă, în colaborare cu departamentele de resort, face publice punctele de vedere ale Președintelui sau ale Administrației Prezidențiale și analizează impactul și contextul mediatic ale acțiunilor Președintelui României.

Departamentul Comunicare Publică monitorizează canalele de știri online și din audiovizual, asigurând informarea internă cu privire la principalele știri și subiecte de interes mediatic.

De asemenea, Departamentul Comunicare Publică asigură relația cu presa, preia solicitările mass-media, realizează acreditările de presă, administrează conținutul platformei online, cât și al canalelor de comunicare în social media ale Președintelui.

Totodată, Departamentul Comunicare Publică propune elemente de strategie și program pentru Președintele României și Administrația Prezidențială, colaborând cu celelalte structuri ale Administrației Prezidențiale în vederea pregătirii aparițiilor publice ale Președintelui României.

Departamentul Comunicare Publică elaborează, împreună cu departamentele de resort, mesajele publice transmise de către Purtătorul de cuvânt al Președintelui României.

Departamentul Comunicare Publică are în subordine Serviciul Comunicare și Relații cu Mass-media, Compartimentul Monitorizare și Compartimentul Analiză și Mesaje Publice, cu atribuții specifice.

Consilier Prezidențial Daniela Bârsan