Cătălina Galer

Consilier de stat - Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă

Cătălina Galer (n. 1991) este absolventă a Facultății de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, specializarea științe politice, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În timpul studiilor de licență, a beneficiat de o mobilitate de studiu Erasmus la Universitatea Konstanz din Germania. Totodată, a absolvit și programul de master în relații internaționale și studii europene în cadrul Institutului European de Înalte Studii Internaționale din Nisa, Franța, filiera trilingvă (engleză, franceză, germană), distincție Magna Cum Laude. Deține certificat profesional de Policy Officer in European and International Organizations.

Pe durata studiilor, a fost implicată în diferite proiecte în sfera integrării europene și în cea a relațiilor internaționale. A participat, în 2013, la proiectul „Europa macht Schule”, coordonat de Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD), iar, în 2014, la Conferința MEDMUN (Mediterranean Model United Nations), organizată la Universitatea Sciences Po, Menton – Franța, unde a obținut și distincție pentru delegatul cu cele mai bune rezultate. De-a lungul timpului, a participat la diferite stagii de pregătire desfășurate în cadrul unor instituții publice și organizații neguvernamentale (Parlamentul României, Institutul European din România, Centrul Român de Politici Europene).

Începând cu luna martie 2015, a activat în cadrul Administrației Prezidențiale, ocupând funcția de consilier la Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă.

Cătălina Galer a fost numită Consilier de Stat la data de 1 august 2021.