Administraţia Prezidenţială

Administraţia Prezidenţială este instituția aflată la dispoziţia Preşedintelui României pentru îndeplinirea prerogativelor și atribuţiilor sale constituționale. Instituția asigură suportul logistic, organizatoric, de protocol și de administrare pentru Președinte și pentru activitățile sale curente.

Administrația Prezidențială este organizată în cancelarii, departamente şi compartimente, care gestionează agenda Președintelui, elaborează diverse acte și documente care țin de responsabilitatea și atribuțiile Președintelui, analizează constituționalitatea legilor înainte de promulgare, mențin și întrețin relațiile cu autoritățile publice, cu entitiăți interne și internaționale, organizează relațiile cu mass-media și cu publicul, administrează activitățile de protocol și reprezentare, asigură și gestionează activitățile de registratură, fondul arhivistic, resursele umane, materiale și financiare ș.a. De asemenea, instituția administrează spațiile Palatului Cotroceni, sediul Administrației Prezidențiale.

Cancelariile, departamentele şi compartimentele din cadrul Administraţiei Prezidenţiale sunt conduse de Consilieri Prezidenţiali şi/sau Consilieri de Stat.

Pentru detalii privind organizarea și funcționarea Administrației Prezidențiale, consultați Regulamentul de Organizare și Funcționare.