Decrete de decorare semnate de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

01 decembrie 2016

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat mai multe decrete de decorare a unor personalități din domeniul cercetării.

Astfel, în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru excelența de care au dat dovadă în întreaga lor carieră în domeniul cercetării științifice, precum și pentru contribuția semnificativă avută la promovarea imaginii țării noastre în lume, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit:

  • Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler domnului Călin Alexa, cercetător în cadrul Institutului Național pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” din Măgurele, domnului Mihail-Dumitru Bărboiu, director adjunct al Institutului European al Membranelor din Montpellier, Republica Franceză și doamnei Constanța Vintilă-Ghițulescu, cercetător în cadrul Institutului de Istorie „N. Iorga” din București;
  • Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria H – „Cercetarea științifică”, domnului Ionuț Epurescu-Pascovici, cercetător în cadrul Colegiului Noua Europă din București.

Decorările au fost făcute la propunerea Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice, domnul Mircea Dumitru.