Vizita oficială a Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la Sfântul Scaun

15 Mai 2015 | Vatican

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost primit în audienţă în această dimineață de către Sanctitatea Sa Papa Francisc, după care s-a întâlnit cu Eminenţa Sa Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat.

În cursul acestor întâlniri deosebit de cordiale, care au avut loc în ziua aniversării a exact 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice, au fost discutate relaţiile dintre România și Sfântul Scaun. De ambele părți a fost exprimată satisfacția deosebită cu privire la caracterul excelent în care s-au dezvoltat aceste relații în ultimii 25 de ani. S-a reafirmat, totodată, interesul reciproc pentru dezvoltarea în continuare a dialogului și a cooperării bilaterale, cu accent pe domenii precum promovarea libertăţii religioase, dialogul interreligios și combaterea fundamentalismului. A avut loc, de asemenea, și un schimb de opinii pe teme internaţionale de actualitate.

Președintele României i-a adresat Sanctității Sale invitația de a vizita România. Invitația a fost acceptată cu plăcere, data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice.

Vizita a avut loc la exact 25 de ani de la reluarea relațiilor diplomatice bilaterale, la 15 mai 1990.